Novi pogon "Sojaproteina" od 25 miliona evra

"Viktorija grupa" privodi kraju završetak izgradnje novog pogona za proizvodnju tradicionalnog sojinog proteinskog koncentrata za ishranu životinja u Bečeju u koji je uložila više od 25 miliona evra. Kapacitet novog pogona je 70.000 tona, a nalazi se u krugu "Sojaproteina", najmodernije fabrike u regionu za preradu soje, sa godišnjim kapacitetom od 250.000 tona. U pitanju je samo deo ulaganja kojima "Viktorija grupa" duguje svoju lidersku poziciju u agrobiznisu u Srbiji, a ta kompanija će do kraja 2013. imati više od 100 miliona evra direktnih investicija. Završetkom 2014. godine u celosti ćemo aktivirati još dve velike investicije koje su u toku - pogon za proizvodnju funkcionalnih sojinih proteinskih koncentrata u "Sojaproteinu" u Bečeju i fabriku skroba i kukuruznog šećera u Zrenjaninu. "Viktorija grupa" je početkom ove godine uložila dodatnih 17 miliona evra u izgradnju kotlova na biomasu, čime je smanjila godišnju emisiju štetnih gasova i korišćenje fosilnih goriva.

Novi pogon "Sojaproteina" od 25 miliona evra"Viktorija grupa" privodi kraju završetak izgradnje novog pogona za proizvodnju tradicionalnog sojinog proteinskog koncentrata za ishranu životinja u Bečeju u koji je uložila više od 25 miliona evra, izjavio je generalni direktor te kompanije Zoran Mitrović.

Kapacitet novog pogona je 70.000 tona, a nalazi se u krugu "Sojaproteina", najmodernije fabrike u regionu za preradu soje, sa godišnjim kapacitetom od 250.000 tona.

Generalni direktor Mitrović je istakao da je u pitanju samo deo ulaganja kojima "Viktorija grupa" duguje svoju lidersku poziciju u agrobiznisu u Srbiji i najavio da će ta kompanija do kraja 2013. imati više od 100 miliona evra direktnih investicija.

"Završetkom 2014. godine u celosti ćemo aktivirati još dve velike investicije koje su u toku - pogon za proizvodnju funkcionalnih sojinih proteinskih koncentrata u 'Sojaproteinu' u Bečeju i fabriku skroba i kukuruznog šećera u Zrenjaninu", kazao je Mitrović za magazin "Agrar".

Mitrović je podsetio da je "Viktorija grupa" početkom ove godine uložila dodatnih 17 miliona evra u izgradnju kotlova na biomasu, čime je smanjila godišnju emisiju štetnih gasova i korišćenje fosilnih goriva.

"Naredne dve godine investiraćemo u pravcu obezbeđivanja potpune energetske nezavisnosti kako bismo sami generisali energiju za svoju proizvodnju, što ćemo dobijati upravo iz biomase", naglasio je Mitrović.

Mitrović je napomenuo da je "Viktorija grupa" kompanija sa najvećim otkupom poljoprivrednih ratarskih proizvoda u Srbiji i posluje prema svetskim standardima sa više od 40 zemalja sa svih kontinenata, a takođe se nalazi i među pet najvećih agrokompanija u regionu.

"Za nas nema neosvojivih tržišta. Poslednji pokazatelji jasno govore da je 'Viktorija grupa' imala prihod od preko pola milijarde evra, poslovnu dobit od 54 miliona evra i profit od 24 miliona evra", naglasio je Mitrović.

Mitrović je ukazao da su prihodi te kompanije i dalje usmereni ka investicijama u što efikasnije i kvalitetnije proizvodne procese, kako bi u budućnosti zadržala lidersku poziciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik